Снимка БулфотоСкандалът между служебен министър и една от големите медии в

...
Снимка БулфотоСкандалът между служебен министър и една от големите медии в
Коментари Харесай

Минеков: В. Труд разпространява фалшиви новини

Снимка Булфото

Скандалът сред служебен министър и една от огромните медии в България се разраства. 

133 108.82 лв. дължи компания „ Южен кръст 2001 ” за 2015 – 2018 година, както и още малко над 16 000 лв. за идващ интервал. Това сподели служебният министър на културата Велислав Минеков.

Липсва каквато и да е причинно-следствена връзка сред насъбраните отговорности и „ воплите ” за независимост на словото, акцентира Минеков. И изясни, че при инспекция в Търговския указател на „ Южен кръст 2001 ” се стигало до „ Труд Медиа ” ЕООД, само че Министерството на културата няма контракт с тази компания.

Как по този начин една компания наема пространства в постройката на НИНКН (Националния институт за недвижимо културно наследство), а друга я употребява, попита депутатът от ИБГНИ Димитър Делчев.

Министърът отговори с образец – давам ви жилището си чартърен, без право да го преотдавате. Наемът би трябвало да е 1000 лева, само че аз ви го давам единствено за 100 лева После обаче каните Ваш отдалечен родственик, след това той идва и с домашните си животни, в това число кокошки, петел, магаре, овца на балкона. На всичкото от горната страна би трябвало да ви пазя гратис, " с цел да не стане на курбан овцата " – само че не плащате даже 100-те лв. наем, нито една сметка за ток, вода, отопление. " Като ви кажа, че би трябвало да напуснете, почвате да казвате по какъв начин Минеков забранил на петлите да пеят, а на овцата – да блее ", приключи описанието.

Според Минеков, има опит целият случай да бъде вкаран в потока на подправените вести. Той непосредствено сподели, че в. „ Труд ” популяризира подправени вести що се отнася до обстановката.

Но министърът не отговори на експлицитен въпрос дали не счита, че всичко случило се с в. „ Труд ” е съзнателно т.е. предходната власт си е затваряла очите. Фалшивите вести в България Колко са доставчиците на медийни услуги, които не са подали правилно данни и заявления в Публичния указател на доставчиците на медийни услуги, който работи от 2018 година? Съгласно отговор на служебния министър на културата Велислав Минеков, през 2020 година са направени 44 инспекции, има 23 акта за нарушавания.

Минеков подсети, че регистърът е основан за бистрота и да се знае кой е притежател на съответната медия. Но и уточни нещо значимо – още няма задоволително положително определение що е то подправена вест, освен това освен в България, написа actualno.com.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР